Karstvīna pagatavošana

Ziema vairs nav tālu un ir pienācis laiks padomāt par šī gadalaika aktuālajām tēmām. Tā kā ziemas Latvijā ir aukstas, mums palīgā nāk karstvīns, ar kuru var ne tikai sasildīties, bet arī radīt īstu svētku sajūtu!
Ir zināms, ka paša pagatavotais karstvīns ir visgardākais, un šeit ir šī gardā dzēriena recepte!

Sastāvdaļas


  • pudele sarkanvīna
  • 2 apelsīni
  • 5 krustnagliņas
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 5 smaržīgie pipari
  • kanēļa standziņa
Pagatavošana:

Apelsīnam nogriež divas garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiež sulu. Sarkanvīnu lej katlā, pievieno apelsīna miziņu, piparus, 
kanēli, krustnagliņas un karsē. Uzkarsētam vīnam pievieno medu un maisa, līdz tas pilnībā izkusis. Pielej apelsīnu sulu, visu samaisa un lej glāzēs.
Lai silts un patīkams vakars!







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru