Kurš var iztēloties Ziemassvētkus bez gardām piparkūkām? Daži dod priekšroku veikalā pirktiem cepumiem, bet citi nežēlo savu dārgo laiku, un gatavo piparkūkas paša spēkiem. Tiem, kuri izvēlas otro variantu, noderēs šī recepte.
Sastāvdaļas
- 50 ml ūdens
- 50 ml tumšais cukura sīrups
- 75 g sviests
- 1/2 glāzes cukura (125 ml) ja ir tad brūno cukuru
- 1 tēj.k soda
- Ap 400 g milti, līdz mīcot mīkla nelīp pie rokām
- 1/2 paciņa Santa Maria garšvielas piparkūkām
Pagatavošana
Katliņā liekam cukuru, ūdeni, sīrupu un karsējam līdz cukurs pilnībā izkusis. Pievienojam sviestu un maisam līdz tas izkūst. Pievienojam sodu un intensīvi maisam, masa uzpūtīsies un kļūs gaiša. Kādas 2-3 minūtes karsējam un tad noņemam no uguns. Pievienojam garšvielu piparkūkām, izmaisam. Beram klāt miltus. Mīklai nav jābūt sausai, miltainai. Ieliekam mīklu maisiņā un atstājam istabas tempertūrā uz pāris stundām, var paturēt līdz nākamai dienai, tad būs garšīgāk. Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, ļoti plānu. Spiežam ar formiņām cepumus un cepam ap 200 grādiem ap 5 minūtēm. Cepumi nedaudz piepūšās, ļoti minimāli. Tikko cepti vēl ir mīksti, bet tiklīdz noņem tos no cepamās plāts tie sastingst kļūst kraukšķīgi.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru